Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Studie slovanských jazyků na SKIMO.


Multis

Hráč

14
14.5.2024 21:41

Čést,

Dneska proběhla vášnivá debata mezi mnou a @Reichard jelikož jsme se nemohli shodnout jaký jazyky jsou pro Čechy a Slováky nejsrozumitelnější a jak moc velká je podobnost. Proto jsem se rozhodl udělat krátký dotazník, kde jsou různé fráze a texty v různých slovanských jazykách, přičemž jsem neuvedl o jaké jazyky se jedná pro nestrannost. Taky jsem se rozhodl tam dát jednoho impostora, který se tváří jako slovanský jazyk (má část slovní zásoby) ale nepatří mezi slovanské. Pro jazyky které nepoužívají latinku, jsme se rozhodli pro fonetický přepis výslovnosti, aby mohli odpověď i lidé který neznají toto písmo, samozřejmě je tam i originál v azbuce.

 

Poprosím o vyplnění bez pomoci překladačů, slovníku.. tady nejde o to mít dobře, ale zda-li tomu intuitivně na základně podobnosti s Češtinou/Slovenštinou rozumíte.

https://forms.gle/ywEAp4eVUfsRRQcB6

 

předem děkuji :)


Powered by LeoSight IFS
LT~20